تفاوت بین RGB & CMYK

تفاوت RGB & CMYK

تفاوت RGB & CMYK آموزش وب سایت چاپ رازک https://chaprazak.com


چرا رنگ ها متفاوت دیده می شوند ؟

RGB فقط برای استفاده در صفحات نمایش و مانیتورهایی مانند LCD و LED و CRT مناسب است . صفحه تلویزیون- شما قطعا از رنگبندی RGB استفاده می کند. این نوع رنگبندی در صنعت چاپ مورد استفاده قرار نمی گیرد و منطق در این است که رنگ ها در صفحات نمایش مختلف به شکل ها و کیفیت های مختلفی دیده می شوند. تصویری که در کامپیوتر منزل شما به خوبی و با کیفیت نمایش داده می شود ممکن است در مانیتوری با مدل دیگر با همان کیفیت دیده نشود. این موضوع می تواند دلایل مختلفی داشته باشد ، شاید به دلیل تنظیمات نور و وضوع تصویر مانیتورها باشد و یا تنظیماتی که بر روی کارت گرافیک شما انجام شده است یا حتی ممکن است کمپانی سازنده چنین تصویری را مناسب محصولاتش دیده است.

تفاوت RGB & CMYK
تفاوت RGB & CMYK
آموزش وب سایت چاپ رازک https://chaprazak.com

منظور از رنگ های قرمز ، سبز و آبی در ساختار RGB میزان نوری است که بر حسب نوع رنگ در تصویر نمایشگر شما نشان داده می شود ، مقدار این نور می تواند عددی بین 0 تا 255 باشد . در واقع مقیاس اندازه گیری در رنگبندی RGB عددی بین 0 تا 255 می باشد. برای مشاهده این مقادیر یک نرم افزار طراحی یا نقاشی را بر روی کامپیوتر خود باز کنید و وارد تنظیمات رنگ آن شوید. در تصویر زیر نرم افزار Paint مایکروسافت که ساده ترین نرم افزار گرافیکی محسوب می شود را مشاهده می کنید که در تنظیمات رنگ خود همین اصول را رعایت کرده است. حتی شما در برخی از مانیتورهای LCD و CRT جدید هم می توانید این کنتراست رنگ را تعیین کنید. مدل رنگبندی RGB یک مدل افزاینده است ، در مدل های رنگ افزاینده یا Additive نور به صفحه نمایش رنگی تابانده می شود . همانطور که گفته شد مانیتورها از مدل رنگی RGB استفاده می کنند. زمانیکه شما نور قرمز ، نور آبی و نور سبز را با درجه 255 به صفحه نمایش ارسال می کنید ، در واقع به تصویر صفحه نمایش می گویید که رنگ سفید را به شما نمایش بدهد. زمانیکه مقدار هر یک از این نورها به عدد 0 برسد ، رنگ نمایش داده شده مشکلی خالص خواهد بود

به تصاویر زیر دقت کنید:تفاوت بین

تفاوت RGB & CMYK

آموزش وب سایت چاپ رازک https://chaprazak.com

CMYK قالب رنگبندی ویژه چاپ دیجیتال می باشد. CMYK به عنوان Colors Process یا رنگ های فرآیندی نیز شناخته می شود و بصورت ویژه در صنعت چاپ دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرد. در CMYK هم شما مانند RGB از ترکیب رنگ های آبی یا فیروزه ای ، سرخابی یا قرمز ، زرد و سیاه برای به وجود آوردن ترکیب رنگ های دیگر استفاده می کنید. اگر تا به حال نقاشی کرده باشید درک بهتری از CMYK خواهید داشت ، نقاشی بر روی بوم نقاشی یکی از بارز ترین مثال های استفاده از رنگبندی CMYK است. یکی از مواردی که بایستی به آن در خصوص رنگبندی CMYK دقت کنید این است که رنگ هایی که در CMYK دیده می شوند با آنچه که در محیط واقعی و پس از چاپ مشاهده می شوند ممکن است تا حدودی تفاوت داشته باشند ، دلیل این امر این است که تعداد رنگ هایی که می توان بصورت فیزیکی با استفاده از CMYK ایجاد کرد دارای محدودیت می باشد. شما در CMYK از جوهر واقعی و رنگ واقعی استفاده می کنید و ترکیب کردن آنها همیشه آن چیزی نیست که در صفحه مانیتور شما دیده می شود. برای مثال ایجاد رنگ نارنجی در CMYK بسیار دشوار است و ممکن است بعد از چاپ فیزیکی شما به جای رنگ نارنجی ، رنگ خاکی یا گل آلود را به جای آن مشاهده کنید. به عنوان یک طراح در صنعت چاپ دیجیتال ما از CMYK استفاده می کنیم تا بتوانیم در حد امکان تصاویر ایجاد شده در محیط دیجیتال را با تصاویر چاپ شده بصورت فیزیکی یکسان سازی کنیم . شما همیشه نمی توانید رنگ دلخواه خود را در CMYK ایجاد کنید مگر اینکه از تکنولوژی های خاصی استفاده کنید. مدل رنگبندی CMYK همانطور که چندین بار ذکر کردیم از ترکیب رنگ های فیزیکی زیر ایجاد می شود:

تفاوت RGB & CMYK
تفاوت RGB & CMYK
آموزش وب سایت چاپ رازک https://chaprazak.com

 

C    مخفف Cyan یا آبی فیروزه ای است ( در چاپگرها بصورت جوهر آبی رنگ مشاهده می شود)

M   مخفف Magenta یا سرخابی است ( در چاپگرها بصورت جوهر صورتی رنگ مشاهده می شود )

Y    مخفف Yellow یا رزد است ( در چاپگرها بصورت جوهر رزد رنگ مشاهده می شود)

K    مخفف Black یا سیاه است ( در چاپگرها بصورت رنگ سیاه دیده می شود ، حرف K به خاطر تفکیک آن با B در RGB می باشد)

 

ترکیب کلیه رنگ هایی که در چاپگرها مشاهده می کنید از چهار رنگ آبی ، سرخابی ، زرد و سیاه ایجاد می شود که در درصد استفاده از آن دقیقا مشابه درصد واقعی عددی بین 0 تا 100 می باشد. CMYK بر خلاف RGB دارای یک ساختار کاهنده یا subtractive است ، مدل های رنگی کاهنده بیشتر از انعکاس نور برای نمایش تصاویر خود استفاده می کنند ، اجسام و اشیاء فیزیکی که چاپ می شوند از این ساختار رنگبندی استفاده می کنند. زمانیکه شما تمامی مقادیر این چهار رنگ را به عدد 100 می رسانید ، تشکیل رنگ سیاه خالص را می دهید و زمانیکه مقدار آنها را به عدد صفر می رسانید رنگ حاصل سفید خالص خواهد بود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *